Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 0 (412) 262 00 68
Belgegeçer : 0 (412) 262 00 68
WEB https://yenisehirkml.meb.k12.tr
Adres : FABRİKA MAH. 816/1. SK. YENIŞEHIR MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI BLOK NO 7 YENİŞEHİR / DİYARBAKIR
VİZYON : Ülkemizde eğitim veren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden biri olan okulumuzu ilimiz ve bölgemizin en modern ve tercih edilen meslek lisesi haline getirmek.
MİSYON : 1- Okulumuzu standartların üzerinde, kaliteli, çağdaş eğitim verebilen, güçlü bir kurum haline getirmek 2- Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, Türk Milletinin milli, manevi, ahlaki ve insani kültürel değerlerini koruyan geliştiren, yaratıcı, verimli, dürüst ve paylaşımcı bireyler olarak yetiştirebilmek. 3- Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarına ve hizmet sektörüne çağdaş, nitelikli, kalifiye elemanları yetiştirmek.
BAŞARILAR : 1- Karate il birinciliği, bölge birinciliği ve uluslararası şampiyonluk 2- Halk oyunları 2 kategoride birincilik 3- Atletizm il bazında üçüncülük

Isınma : Doğal Gaz
Servis : Okul servisimiz yoktur.
Ulaşım : Belediye otobüsleri
Yerleşim Yeri : Elazığ Yolu Üzeri Forum Diyarbakır Karşısı Süleyman Demirel Kampüsü
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Yenişehir ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri : 272
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 45.6568
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuzda sınav başarı durumu yaklaşık %5 civarındadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 10
Sportif Etkinlikler : Voleybol,Basketbol,Masa Tenisi,Badminton,Halk Oyunları,Rafting, Futbol
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Projeleri
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus (Düğünde değil, stajda altın bilezik)